lys написа: 15.02.2024, 13:27:50
tihich написа: 15.02.2024, 10:38:02
Вече имам 'няколко' години с въпросното окачване - изобщо не е ОК...
Привет
@tihich, благодаря за влючването! Може ли малко повече информация относот "няколко години с с въпросното окачване" тоест, имаш няколко години опит със Скаут, без DCC? Колко време го караш и толкова ли е зле работата, че да съжаляваш, че си взел Скаут или просто е една идея по-меко и нестабилно от нормалния Супърб? Може ли обективно мнение, ако го ползваш да си возиш семейството и шофираш спокойно също ли е толкова зле или е зле само ако се опиташ да я напънеш в някой завой? Можеш ли да дадеш конкретни примери, къде се държи по-зле от нормалния Супърб?
Да, карам го вече 3 години и нещо Скаут без DCC с фабричното качване... Сега, трябва да се направи една вметка, не си представяй, че колата не може да се кара, но предвид опита ми който имам с доста коли преди него, за мен това окачване е пълен провал. Разбира се, малко хора дали 70-80к лева за такъв автомобил ще излязат и ще споделят моето мнение, но това са фактите. Точно втория ден, след като я изкарах от салона и предстоеше първото ми пътуване извън София разбрах, че нещо не е ОК с тая конфигурация. Много пъти съм се забелязъл, че на едно и също място или ситуация, с някоя от старите ми коли съм се чувствал много по-уверен, а те са били дори доста по-немощни от тази. Окачването е много интересно, в един момент е меко и те люлее като френски автомобил, в следващия при първата и най-малка неравност по пътя, тя се пренася в купето. Казвал съм го и преди, взели са най-негативните страни на 2-та типа окачване - хем се клати и те люлее, хем изобщо не понася дупките като спортно окачване.
Това не е само мое мнение, много хора са ми казвали, че измислям и няма такова нещо, дори специалисти тук, във форума...След като многократно съм преглеждал и чужди форуми вече съм 100% убеден и сигурен в това което говоря. Надявам се скоро да се похваля с решение.
DCC и Скаут - не сваля от клиренса. Потвърдено е и от дилър и от ревюта в интернет.